Gemmotherapie is de jongste tak uit de fytotherapie.  De knoppen, scheuten, kiemen en wortelvezels  van planten worden gemacereerd  in een mengeling van water, alcohol en glycerine. Deze embryonale weefsels bevatten alle eigenschappen, zowel de biochemische als de energetische, van de toekomstige volledige plant.  Een gemmotherapeutisch voedingssupplement bevat dus de eigenschappen zowel van de bloesem, de bloem en de vrucht als van de bladeren, stengels, schors  en wortels. 

Gemmotherapie is een holistische aanpak die zowel op het fysieke en het energetische, als op het psychische en het emotionele niveau werkt en dit door drainage, stimulatie, regeneratie en remineralisatie maar vooral regulatie van het organisme. 

De geconcentreerde gemmotherapie bevat een zeer brede waaier aan actieve bestanddelen die door hun synergetische werking de gekende kracht geven aan deze therapievorm.  Krachtig maar door de lage concentratie per individuele actieve stof en de zeer lage dagelijkse dosis zonder risico op overdosering en bruikbaar voor het hele gezin.  Ook voor huisdieren